ESF

PRODULJENI RAD VRTIĆA

U Općini Donja Voća provodi se 2.835.090 kuna (376.281,11 €) vrijedan EU projekt

“(ZA) najljepše životno doba – vrtićko doba“

“Kroz 20 mjeseci omogućit će se unapređenje usluga za 90-ero djece

u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”

ESF

PRODULJENI RAD VRTIĆA

U Općini Donja Voća provodi se 2.835.090 kuna (376.281,11 €) vrijedan EU projekt

“(ZA) najljepše životno doba – vrtićko doba“

“Kroz 20 mjeseci omogućit će se unapređenje usluga za 90-ero djece

u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”

11.02.2023.

Općina Donja Voća u partnerstvu s Dječjim vrtićem ‘Dječji svijet’ Varaždin provodi kvalitetan projekt ‘(ZA)najljepše životno doba – vrtićko doba’

.

“Projektom smo odgovorili na potrebe djece i roditelja za produljenim boravkom koji ujedno uključuje izuzetno kvalitetne programe odobrene od strane Ministarstva”

Za potrebe najmlađih sumještana uvijek će se pronaći kvalitetna rješenja na području Općine Donja Voća, jer na kraju krajeva, na mladima svijet ostaje. Tako je Općina kao nositelj, u partnerstvu s Dječjim vrtićem ‘Dječji svijet’ iz Varaždina, u siječnju prošle godine započela projekt “(ZA)najljepše životno doba – vrtićko doba“.

.

Ovim se projektom, vrijednim 2.835.090,05 kuna (376.281,11 eura), a koji je financiran od strane Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu, omogućava unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kroz održavanje kraćih programa nakon redovitog radnog vremena vrtića, svakodnevno od 16 do 21 sat, te subotom od 9 do 17 sati.

Načelnica Donje Voće Sanja Kočet istaknula je da se provedbom projekta uvelike olakšao život mještana općine, a posebice roditelja koji sada nemaju brige kome će povjeriti svoju djecu tih nekoliko sati tijekom dana.

Kvalitetno provedeno vrijeme

.
– Projekt provodimo od siječnja prošle godine, a provodi ga Općina uz partnerstvo s Dječjim vrtićem ‘Dječji svijet’ iz Varaždina. Predškola je jedan od brojnih programa koji se održavaju, a riječ je o projektu gdje se uz te programe, održava i produljeni boravak djece na području Općine i u Gradu Varaždinu, a izuzetno je bitan, koliko za Općinu i roditelje s ovog područja, toliko i za Grad Varaždin te za cijelu županiju – ističe načelnica Donje Voće Sanja Kočet.  Kako je dodala, dobrobit je to prvenstveno za djecu sa svih područja na kojima se projekt provodi, posebice zbog mogućnosti kvalitetnog produljenog boravka, a to je svakako benefit i za njihove roditelje. 
– Također, veliki je plus i da se kroz projekt zapošljava 19 djelatnika među kojima su i stanovnici s područja naše Općine, prvenstveno mladi stručnjaci, pomoćnici i odgojitelji –dodaje načelnica. 
U projekt je trenutno uključeno preko 80 djece, kako je otkrila Sanja Hajdin iz Dječjeg vrtića ‘Dječji svijet’ Varaždin, te će se do kraja projekta obuhvat povećati. 
– Ovim smo projektom odgovorili na potrebe djece i roditelja za produljenim boravkom, a ono što se u cijeloj priči najviše cijeni je to da djeca poslijepodne, ali i subotom, imaju omogućene razne programe koji su verificirani od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Uz to, s djecom boravi stručno i educirano osoblje, dobivaju kvalitetnu prehranu i dijete je stalno u odgojno-obrazovnom procesu, a to sa sobom donosi mnogo benefita. Isto tako, valja naglasiti i da je produljeni boravak u vrtiću potpuno besplatan, a besplatni su i spomenuti kvalitetni programi koje djeca polaze – govori Hajdin. 

Programi koji se provode u sklopu produljenog boravka su „Kraći informatički program“, „Tradicionalne igre“, Razvoj kreativnosti“, „Kraći ekološki program“, „Kraći program ranog učenja engleskog jezika“, „Kraći likovni program“ i „Program predškole“.

Kroz tradicionalni se program, kažu naše sugovornice Kočet i Hajdin, djecu upoznaje s mjestom iz kojeg dolaze, s baštinom te poviješću mjesta, dok je primjerice ekološki program usmjeren na održivi razvoj i recikliranje te se djecu od malena uči, primjerice, kako se određeni materijali mogu ponovno koristiti umjesto da postanu otpad.

.

Samu kvalitetu projekta i svih programa koje on uključuje, potvrđuju i povratne informacije djece i roditelja. 

.
 
– Povratne informacije roditelja su odlične, a najviše ističu da više nemaju problema oko toga kome će povjeriti svoje dijete dok oni ne mogu biti s njime. Također, ističu da im sada više nije problem raditi u dvije smjene jer je bilo vrlo teško pronaći posao u kojem se radi isključivo u jednoj smjeni i gdje se ne radi subotom, tako da im je ovaj produljeni boravak velika pomoć i olakšanje – dodaje Hajdin.

.

Da su djeca doista zadovoljna, potvrdila je i njihova odgojiteljica Manuela koja s djecom, kroz druženje i igru, provodi brojne kvalitetne aktivnosti. 

.

– Radimo svašta zajedno, od predmatematičkih i predčitačkih vještina, razvijanja fine motorike, aktivnosti simetrije, vizualne percepcije i slično, a koliko vidim i kako oni sami kažu, djeca su zadovoljna i mislim da im je lijepo što puno toga zajedno naučimo. Slažemo se odlično, a ono što je možda i najvažnije je da se ovdje druže i da stječu nova prijateljstva – kazala je njihova odgojiteljica Manuela Dušak.

Igra i druženje uz učenje

.
I sama djeca su iz prve ruke kazala kako im je lijepo dolaziti ovdje na igru i učenje.

– Jako mi je lijepo ovdje. Igramo se, pišemo, crtamo i plešemo, i uvijek volim doći družiti se s prijateljima – rekla je Stella.

.

– Meni je najdraže kada čitamo priče, kada se igramo i kada izrađujemo stvari od kukuruza i perlica. To mi se posebno sviđa – dodao je Fran, a na njega se nadovezao Filip koji je rekao da je njemu najdraže, uz naravno igru i druženje, kada pišu i kada igraju igru ‘glazbene stolice’ u kojoj se puno pleše.

.

Ovim hvalevrijednim i kvalitetnim projektom zadovoljni su i roditelji.

.

– Moram reći da smo izuzetno sretni i zadovoljni time što postoji ova mogućnost produljenog boravka djece na području Općine, a ja osobno mogu reći i da je moja kći zadovoljna jer doista voli dolaziti ovdje. Isto tako, pozitivno je da smo i mi roditelji upoznati s time što nam djeca ovdje rade i smatram da su programi doista kvalitetni – rekao je jedan od roditelja Miroslav Jurgec.

.

S njim se složila i baka Đurđica Premužić čiji unuk redovito dolazi u produljeni boravak na području Općine Donja Voća. 

.

– U niti jednu igraonicu nije volio odlaziti s tolikim veseljem kao što dolazi ovamo. Jako voli ići ovdje, ja ga uvijek pitam što su radili i uvijek rado ispriča, a ako je on zadovoljan, ja sam još zadovoljnija – dodala je na kraju baka Đurđica. 

.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Općine Donja Voća. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

22.07.2022.

Općina Donja Voća i dječji vrtić “Dječji svijet” provode projekt “(ZA) najljepše životno doba – vrtićko doba” Omogućili provođenje STEAM aktivnosti – od poticanja i razvoja kreativnosti do konstruiranja i svladavanja predmatematičkih vještina

U okviru projekta ˝(ZA) najljepše životno doba – vrtićko doba˝ vrijednog 2.835.090 kuna, (broj poziva: UP: 02.2.2.16), a koji je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu, Općina Donja Voća kao nositelj i Dječji vrtić ˝Dječji svijet˝ kao partner, provode aktivnosti produljenog boravka djece u programima vrtića.

Tim povodom je krajem lipnja, nakon tromjesečnog provođenja programa u okviru projekta organizirano druženje roditelja i djece polaznika na kojem su roditeljima predstavljeni rezultati rada.

Zahvaljujući Europskom socijalnom fondu i provođenju projekta ˝(ZA) najljepše životno doba – vrtićko doba˝ program rada s djecom je znatno unaprijeđen, a time je i postignuta puno veća raznolikost kao i individualizacija prema stvarnim potrebama obitelji, ali i svakog pojedinog djeteta.

Roditeljima su predstavljeni rezultati programa tradicionalne kulture te redovite aktivnosti koje se provode u okviru produljenog rada vrtića. Posebno valja istaknuti kako je projektom omogućeno provođenje STEAM aktivnosti pri čemu su zastupljena sva područja od poticanja i razvoja kreativnosti, jednako kao i STEAM kroz prirodu i ekološke sadržaje, pa do konstruiranja i svladavanja predmatematičkih vještina.

Roditelji su iznimno zadovoljni organizacijom i provedenim aktivnostima u okviru produljenog rada vrtića, a obzirom da je uz financiranje rada za potrebne aktivnosti projektom predviđena i osigurana prehrana djece, roditeljima je prezentiran i primjer obroka zdrave prehrane pripremljen u kuhinji dječjeg vrtića, a serviran kao oblik dječje užine, što je kod roditelja također naišlo na odobravanja i pohvalu.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Općine Donja Voća.

26.05.2022.

Općina Donja Voća kao prijavitelj i Dječji vrtić “Dječji svijet” kao partner, 25. siječnja ove godine, potpisali su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “(ZA) najljepše životno doba – vrtićko doba ” čija ukupna vrijednost iznosi  2.835.090 kuna (broj poziva: UP: 02.2.2.16). Projekt je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu.

– Projektom će se kroz 20 mjeseci omogućiti unapređenje usluga za 90-ero djece u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kroz provođenje produljenog boravka i održavanje ukupno osam kraćih programa nakon redovitog radnog vremena, svakodnevno od 16 do 21 sat te subotom od 9 do 17 sati. Zaposlit će se 19 osoba. Projektom se pridonosi stvaranju uvjeta za uravnoteženiji poslovni i obiteljski život mladih obitelji na području Općine Donja Voća, Grada Varaždina, ali i cijele Varaždinske županije – rekla je načelnica Donje Voće Sanja Kočet dodavši da je iznimno ponosna što se po prvi puta u Općini provodi projekt kojim su uključili najmlađe mještane i njihove potrebe.

-Iako to često čujemo, svakako je potrebno ponoviti kako su djeca naša budućnost i upravo provođenjem ovakvih projekata vodimo računa o potrebama djece i roditelja imajući u vidu probleme s kojima se susreću kao i u omogućavanju bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s djecom – poručila je Kočet.

Educirano osoblje

Načelnica je istaknula da je ovim projektom omogućeno roditeljima da u poslijepodnevnim satima i subotom ujutro, svoju djecu povjere educiranom osoblju te da će ona kroz igru usvajati nova znanja iz raznih područja poput sporta, informatike, glazbe, tradicionalnih igara i sličnog.

– Svakako treba spomenuti da je u provedbi projekta zaposleno i 13 djelatnika, a nije nevažna činjenica da je cjelokupni iznos projekta financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Vjerujem da je ovo prvi korak prema stalnom radu vrtića na području naše općine i nakon završetka ovog projekta – poručila je Kočet.

Vrijednost projekta istaknula je i ravnateljica Dječjeg vrtića “Dječji svijet“ Ljubimka Hajdin kazavši da je njegova vrijednost u mogućnosti produljenog boravka djece u vrtiću, uz osiguravanje dovoljnog broja stručnih djelatnika kao i svega potrebnog tehničkog osoblja i svih potrebnih obroka za dijete.

-Takav program dobrobit je za dijete, a također i za suvremenu obitelj kako zbog radnih obaveza roditelja, tako i zbog kvalitete sadržaja i socijalnih interakcija koje se omogućuju djetetu. Važno je istaknuti da su svi programi, a predviđeno je provođenje osam različitih kraćih programa, za roditelje besplatni. Svi planirani programi pridonose razvoju kreativnosti kod svakog djeteta polaznika programa, kao i jačaju samopouzdanja i samopoštovanja. Uz sve navedeno broj osiguranih stručnjaka, plaćenih sredstvima projekta, omogućuje kvalitetan cjeloviti razvoj djeteta, primjeren njegovim individualnim potrebama – kazala je ravnateljica Hajdin.

Produljeni boravak provodi se za djecu svih dobi, a kraći programi za djecu od treće do sedme godine, odnosno do polaska u školu. Planirani kraći programi  su: razvoj kreativnosti, ekološki, sportski, likovni, informatički, tradicionalne igre, glazbeni, strani jezik te predškola.

Osigurani pomoćnici

Ravnateljica Hajdin rekla je da su projektom osigurani i pomoćnici za rad s djecom s teškoćama u razvoju, što omogućuje potreban individualizirani pristup i rad, bez čega dijete s teškoćama ne može postizati razvoj prema svojim maksimalnim mogućnostima, dodavši da je posebnost ovog projekta i upoznavanje djece sa specifičnostima Varaždinske županije, a posebno područja, prirodnih i kulturnih lokaliteta Donje Voće.

-Kroz ekološki, sportski, glazbeni, kao i program tradicionalne kulture, kroz vrijeme provedbe projekta planirano je izdanje tiskanog, edukativnog materijala kao vodiča šetnicom za djecu prirodnim, ekološkim, kulturnim lokalitetima na području općine Donja Voća – istaknula je ravnateljica Hajdin.

Razdoblje provedbe projekta je od 25. siječnja 2022. godine do 25. rujna 2023. godine.

25.01.2022.

25. siječnja 2022. godine potpisan je Ugovor od dodjeli bespovratnih sredstava (kodni broj: UP.02.2.2.16.0216) za projekt „(ZA) najljepše životno doba – vrtićko doba“, Općina Donja Voća kao prijavitelj i Dječji vrtić „Dječji svijet“ kao partner.

Ukupno odobreni bespovratni iznos sredstava je 2.835.090,05 kn, u potpunosti sufinanciran od strane Europske unije.
Projektom će se kroz 18 mjeseci omogućiti unapređenje usluga za 90 djece u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kroz održavanje ukupno 8 kraćih programa nakon redovitog radnog vremena vrtića, svakodnevno od 16 do 21 sat te subotom od 7 do 15 sati.

Također, projektom će se zaposliti ukupno 19 ljudi. Projektom se tako pridonosi stvaranju uvjeta za uravnoteženiji poslovni i obiteljski život mladim obiteljima na području Općine Donja Voća, Grada Varaždina, ali i cijele Varaždinske županije.
Web stranica prijavitelja: https://www.voca.hr/

.

Poveznice za natječaje za radna mjesta:

.

Odgojitelj/ica predškolske djece

Edukacijski/a rehabilitator/ica

Pomagač/ica za djecu s teškoćama u razvoju

Spremačica

Kuhar/ica

Domar/ka

11.02.2023.

Općina Donja Voća u partnerstvu s Dječjim vrtićem ‘Dječji svijet’ Varaždin provodi kvalitetan projekt ‘(ZA)najljepše životno doba – vrtićko doba’

.

“Projektom smo odgovorili na potrebe djece i roditelja za produljenim boravkom koji ujedno uključuje izuzetno kvalitetne programe odobrene od strane Ministarstva”

Za potrebe najmlađih sumještana uvijek će se pronaći kvalitetna rješenja na području Općine Donja Voća, jer na kraju krajeva, na mladima svijet ostaje. Tako je Općina kao nositelj, u partnerstvu s Dječjim vrtićem ‘Dječji svijet’ iz Varaždina, u siječnju prošle godine započela projekt “(ZA)najljepše životno doba – vrtićko doba“.

.

Ovim se projektom, vrijednim 2.835.090,05 kuna (376.281,11 eura), a koji je financiran od strane Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu, omogućava unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kroz održavanje kraćih programa nakon redovitog radnog vremena vrtića, svakodnevno od 16 do 21 sat, te subotom od 9 do 17 sati.

Načelnica Donje Voće Sanja Kočet istaknula je da se provedbom projekta uvelike olakšao život mještana općine, a posebice roditelja koji sada nemaju brige kome će povjeriti svoju djecu tih nekoliko sati tijekom dana.

Kvalitetno provedeno vrijeme

.
– Projekt provodimo od siječnja prošle godine, a provodi ga Općina uz partnerstvo s Dječjim vrtićem ‘Dječji svijet’ iz Varaždina. Predškola je jedan od brojnih programa koji se održavaju, a riječ je o projektu gdje se uz te programe, održava i produljeni boravak djece na području Općine i u Gradu Varaždinu, a izuzetno je bitan, koliko za Općinu i roditelje s ovog područja, toliko i za Grad Varaždin te za cijelu županiju – ističe načelnica Donje Voće Sanja Kočet.  Kako je dodala, dobrobit je to prvenstveno za djecu sa svih područja na kojima se projekt provodi, posebice zbog mogućnosti kvalitetnog produljenog boravka, a to je svakako benefit i za njihove roditelje. 
– Također, veliki je plus i da se kroz projekt zapošljava 19 djelatnika među kojima su i stanovnici s područja naše Općine, prvenstveno mladi stručnjaci, pomoćnici i odgojitelji –dodaje načelnica. 
U projekt je trenutno uključeno preko 80 djece, kako je otkrila Sanja Hajdin iz Dječjeg vrtića ‘Dječji svijet’ Varaždin, te će se do kraja projekta obuhvat povećati. 
– Ovim smo projektom odgovorili na potrebe djece i roditelja za produljenim boravkom, a ono što se u cijeloj priči najviše cijeni je to da djeca poslijepodne, ali i subotom, imaju omogućene razne programe koji su verificirani od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Uz to, s djecom boravi stručno i educirano osoblje, dobivaju kvalitetnu prehranu i dijete je stalno u odgojno-obrazovnom procesu, a to sa sobom donosi mnogo benefita. Isto tako, valja naglasiti i da je produljeni boravak u vrtiću potpuno besplatan, a besplatni su i spomenuti kvalitetni programi koje djeca polaze – govori Hajdin. 

Programi koji se provode u sklopu produljenog boravka su „Kraći informatički program“, „Tradicionalne igre“, Razvoj kreativnosti“, „Kraći ekološki program“, „Kraći program ranog učenja engleskog jezika“, „Kraći likovni program“ i „Program predškole“.

Kroz tradicionalni se program, kažu naše sugovornice Kočet i Hajdin, djecu upoznaje s mjestom iz kojeg dolaze, s baštinom te poviješću mjesta, dok je primjerice ekološki program usmjeren na održivi razvoj i recikliranje te se djecu od malena uči, primjerice, kako se određeni materijali mogu ponovno koristiti umjesto da postanu otpad.

.

Samu kvalitetu projekta i svih programa koje on uključuje, potvrđuju i povratne informacije djece i roditelja. 

.
 
– Povratne informacije roditelja su odlične, a najviše ističu da više nemaju problema oko toga kome će povjeriti svoje dijete dok oni ne mogu biti s njime. Također, ističu da im sada više nije problem raditi u dvije smjene jer je bilo vrlo teško pronaći posao u kojem se radi isključivo u jednoj smjeni i gdje se ne radi subotom, tako da im je ovaj produljeni boravak velika pomoć i olakšanje – dodaje Hajdin.

.

Da su djeca doista zadovoljna, potvrdila je i njihova odgojiteljica Manuela koja s djecom, kroz druženje i igru, provodi brojne kvalitetne aktivnosti. 

.

– Radimo svašta zajedno, od predmatematičkih i predčitačkih vještina, razvijanja fine motorike, aktivnosti simetrije, vizualne percepcije i slično, a koliko vidim i kako oni sami kažu, djeca su zadovoljna i mislim da im je lijepo što puno toga zajedno naučimo. Slažemo se odlično, a ono što je možda i najvažnije je da se ovdje druže i da stječu nova prijateljstva – kazala je njihova odgojiteljica Manuela Dušak.

Igra i druženje uz učenje

.
I sama djeca su iz prve ruke kazala kako im je lijepo dolaziti ovdje na igru i učenje.

– Jako mi je lijepo ovdje. Igramo se, pišemo, crtamo i plešemo, i uvijek volim doći družiti se s prijateljima – rekla je Stella.

.

– Meni je najdraže kada čitamo priče, kada se igramo i kada izrađujemo stvari od kukuruza i perlica. To mi se posebno sviđa – dodao je Fran, a na njega se nadovezao Filip koji je rekao da je njemu najdraže, uz naravno igru i druženje, kada pišu i kada igraju igru ‘glazbene stolice’ u kojoj se puno pleše.

.

Ovim hvalevrijednim i kvalitetnim projektom zadovoljni su i roditelji.

.

– Moram reći da smo izuzetno sretni i zadovoljni time što postoji ova mogućnost produljenog boravka djece na području Općine, a ja osobno mogu reći i da je moja kći zadovoljna jer doista voli dolaziti ovdje. Isto tako, pozitivno je da smo i mi roditelji upoznati s time što nam djeca ovdje rade i smatram da su programi doista kvalitetni – rekao je jedan od roditelja Miroslav Jurgec.

.

S njim se složila i baka Đurđica Premužić čiji unuk redovito dolazi u produljeni boravak na području Općine Donja Voća. 

.

– U niti jednu igraonicu nije volio odlaziti s tolikim veseljem kao što dolazi ovamo. Jako voli ići ovdje, ja ga uvijek pitam što su radili i uvijek rado ispriča, a ako je on zadovoljan, ja sam još zadovoljnija – dodala je na kraju baka Đurđica. 

.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Općine Donja Voća. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

22.07.2022.

Općina Donja Voća i dječji vrtić “Dječji svijet” provode projekt “(ZA) najljepše životno doba – vrtićko doba” Omogućili provođenje STEAM aktivnosti – od poticanja i razvoja kreativnosti do konstruiranja i svladavanja predmatematičkih vještina

U okviru projekta ˝(ZA) najljepše životno doba – vrtićko doba˝ vrijednog 2.835.090 kuna, (broj poziva: UP: 02.2.2.16), a koji je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu, Općina Donja Voća kao nositelj i Dječji vrtić ˝Dječji svijet˝ kao partner, provode aktivnosti produljenog boravka djece u programima vrtića.

Tim povodom je krajem lipnja, nakon tromjesečnog provođenja programa u okviru projekta organizirano druženje roditelja i djece polaznika na kojem su roditeljima predstavljeni rezultati rada.

Zahvaljujući Europskom socijalnom fondu i provođenju projekta ˝(ZA) najljepše životno doba – vrtićko doba˝ program rada s djecom je znatno unaprijeđen, a time je i postignuta puno veća raznolikost kao i individualizacija prema stvarnim potrebama obitelji, ali i svakog pojedinog djeteta.

Roditeljima su predstavljeni rezultati programa tradicionalne kulture te redovite aktivnosti koje se provode u okviru produljenog rada vrtića. Posebno valja istaknuti kako je projektom omogućeno provođenje STEAM aktivnosti pri čemu su zastupljena sva područja od poticanja i razvoja kreativnosti, jednako kao i STEAM kroz prirodu i ekološke sadržaje, pa do konstruiranja i svladavanja predmatematičkih vještina.

Roditelji su iznimno zadovoljni organizacijom i provedenim aktivnostima u okviru produljenog rada vrtića, a obzirom da je uz financiranje rada za potrebne aktivnosti projektom predviđena i osigurana prehrana djece, roditeljima je prezentiran i primjer obroka zdrave prehrane pripremljen u kuhinji dječjeg vrtića, a serviran kao oblik dječje užine, što je kod roditelja također naišlo na odobravanja i pohvalu.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Općine Donja Voća.

26.05.2022.

Općina Donja Voća kao prijavitelj i Dječji vrtić “Dječji svijet” kao partner, 25. siječnja ove godine, potpisali su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “(ZA) najljepše životno doba – vrtićko doba ” čija ukupna vrijednost iznosi  2.835.090 kuna (broj poziva: UP: 02.2.2.16). Projekt je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu.

– Projektom će se kroz 20 mjeseci omogućiti unapređenje usluga za 90-ero djece u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kroz provođenje produljenog boravka i održavanje ukupno osam kraćih programa nakon redovitog radnog vremena, svakodnevno od 16 do 21 sat te subotom od 9 do 17 sati. Zaposlit će se 19 osoba. Projektom se pridonosi stvaranju uvjeta za uravnoteženiji poslovni i obiteljski život mladih obitelji na području Općine Donja Voća, Grada Varaždina, ali i cijele Varaždinske županije – rekla je načelnica Donje Voće Sanja Kočet dodavši da je iznimno ponosna što se po prvi puta u Općini provodi projekt kojim su uključili najmlađe mještane i njihove potrebe.

-Iako to često čujemo, svakako je potrebno ponoviti kako su djeca naša budućnost i upravo provođenjem ovakvih projekata vodimo računa o potrebama djece i roditelja imajući u vidu probleme s kojima se susreću kao i u omogućavanju bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s djecom – poručila je Kočet.

Educirano osoblje

Načelnica je istaknula da je ovim projektom omogućeno roditeljima da u poslijepodnevnim satima i subotom ujutro, svoju djecu povjere educiranom osoblju te da će ona kroz igru usvajati nova znanja iz raznih područja poput sporta, informatike, glazbe, tradicionalnih igara i sličnog.

– Svakako treba spomenuti da je u provedbi projekta zaposleno i 13 djelatnika, a nije nevažna činjenica da je cjelokupni iznos projekta financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Vjerujem da je ovo prvi korak prema stalnom radu vrtića na području naše općine i nakon završetka ovog projekta – poručila je Kočet.

Vrijednost projekta istaknula je i ravnateljica Dječjeg vrtića “Dječji svijet“ Ljubimka Hajdin kazavši da je njegova vrijednost u mogućnosti produljenog boravka djece u vrtiću, uz osiguravanje dovoljnog broja stručnih djelatnika kao i svega potrebnog tehničkog osoblja i svih potrebnih obroka za dijete.

-Takav program dobrobit je za dijete, a također i za suvremenu obitelj kako zbog radnih obaveza roditelja, tako i zbog kvalitete sadržaja i socijalnih interakcija koje se omogućuju djetetu. Važno je istaknuti da su svi programi, a predviđeno je provođenje osam različitih kraćih programa, za roditelje besplatni. Svi planirani programi pridonose razvoju kreativnosti kod svakog djeteta polaznika programa, kao i jačaju samopouzdanja i samopoštovanja. Uz sve navedeno broj osiguranih stručnjaka, plaćenih sredstvima projekta, omogućuje kvalitetan cjeloviti razvoj djeteta, primjeren njegovim individualnim potrebama – kazala je ravnateljica Hajdin.

Produljeni boravak provodi se za djecu svih dobi, a kraći programi za djecu od treće do sedme godine, odnosno do polaska u školu. Planirani kraći programi  su: razvoj kreativnosti, ekološki, sportski, likovni, informatički, tradicionalne igre, glazbeni, strani jezik te predškola.

Osigurani pomoćnici

Ravnateljica Hajdin rekla je da su projektom osigurani i pomoćnici za rad s djecom s teškoćama u razvoju, što omogućuje potreban individualizirani pristup i rad, bez čega dijete s teškoćama ne može postizati razvoj prema svojim maksimalnim mogućnostima, dodavši da je posebnost ovog projekta i upoznavanje djece sa specifičnostima Varaždinske županije, a posebno područja, prirodnih i kulturnih lokaliteta Donje Voće.

-Kroz ekološki, sportski, glazbeni, kao i program tradicionalne kulture, kroz vrijeme provedbe projekta planirano je izdanje tiskanog, edukativnog materijala kao vodiča šetnicom za djecu prirodnim, ekološkim, kulturnim lokalitetima na području općine Donja Voća – istaknula je ravnateljica Hajdin.

Razdoblje provedbe projekta je od 25. siječnja 2022. godine do 25. rujna 2023. godine.

25.01.2022.

25. siječnja 2022. godine potpisan je Ugovor od dodjeli bespovratnih sredstava (kodni broj: UP.02.2.2.16.0216) za projekt „(ZA) najljepše životno doba – vrtićko doba“, Općina Donja Voća kao prijavitelj i Dječji vrtić „Dječji svijet“ kao partner.

Ukupno odobreni bespovratni iznos sredstava je 2.835.090,05 kn, u potpunosti sufinanciran od strane Europske unije.
Projektom će se kroz 18 mjeseci omogućiti unapređenje usluga za 90 djece u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kroz održavanje ukupno 8 kraćih programa nakon redovitog radnog vremena vrtića, svakodnevno od 16 do 21 sat te subotom od 7 do 15 sati.

Također, projektom će se zaposliti ukupno 19 ljudi. Projektom se tako pridonosi stvaranju uvjeta za uravnoteženiji poslovni i obiteljski život mladim obiteljima na području Općine Donja Voća, Grada Varaždina, ali i cijele Varaždinske županije.
Web stranica prijavitelja: https://www.voca.hr/

.

Poveznice za natječaje za radna mjesta:

.

Odgojitelj/ica predškolske djece

Edukacijski/a rehabilitator/ica

Pomagač/ica za djecu s teškoćama u razvoju

Spremačica

Kuhar/ica

Domar/ka