eTwinning

Na eTwinning platformi možete pogledati naše ostale projekte.

Zbog uspješnosti, predanosti i marljivosti u radu na eTwinning platformi te sudjelovanju i koordiniranju mnogobrojnih nagrađivanih pojekata na europskoj razini, naš vrtić nosi titulu eTwinning škole.

Iskustvo vjetra, boje zraka

An experience of wind, the color of the air

Projektom ”An experience of wind, the color of the air” unaprijedili smo kreativno izražavanje  djece, proširili korištenje web 2.0 alata, suradničko stvaranje i ekološko obrazovanje. Djeci su omogućene aktivnosti raznovrsnim materijalima koje su pokretali vjetrom u prirodi, kretanjem zraka pomoću različitih uređaja (ventilator) ili svojim brzim i različitim kretanjima u prirodi. Partneri su dogovarali i ostvarili međunarodnu izložbu likovnih radova djece koja je predstavljena u Varaždinu.

Certifikat: An experience of wind, the color of the air

Children’s town

Dječji grad

Dječjim fotografiranjem građevina, elemenata arhitekture i prostora grada započeo je projekt „Dječji grad“. Sljedeća aktivnost djece bila je rekomponiranje fotografija i dječji prijedlozi za promjene u prostoru grada. Kroz dječje aktivnosti uočeno je koliko uređenje grada nije prilagođeno njihovim svakodnevnim potrebama. Tako su npr. djeca predložila da se u gradu dodaju stalci za dječje bicikle, ograde za dječja igrališta uz prometnice i sl. Djeca su također predložila da kuće u gradu budu bojane različitijim i intenzivnijim bojama. Na inicijativu djece realizirana je njihova ideja o sadnji drveta koje zimi zadržava plodove te služi kao hrana pticama.

Certifikat: Children’s town

eTwinning nas povezuje

eTwinning unites us

Glavni cilj projekta „eTwinnign unites us“, u kojem su sudjelovali partneri iz Hrvatske, Turske, Srbije, Litve i Španjolske, je suradnja i razmjena fotodokumentacije provedenih aktivnosti koje predstavljaju izvrsne ideje za unapređenje odgojno – obrazovnog rada. Intenzivna suradnja među školama partnera urodila je bogatom izmjenom raznolikih aktivnosti djece iz pojedinih škola, što je bio poticaj svima za unapređenje odgojno – obrazovnog rada. S partnerima projekta održana je i videokonfonferencija, putem koje su djeca predstavljala svoje aktivnosti te međusobno učila.

Certifikat: eTwinning unites us EU

Discovering new spaces

Otkrivamo nove prostore

Tijekom projekta provodili smo aktivnosti izvan prostora vrtića, a posebno smo upoznali prostore muzeja, knjižnica, sportskih terena te prirodu u širem zavičaju. Partneri su međusobno razmjenjivali aktivnosti djece povezane sa specifičnostima pojedine kulture kao i aktivnosti s izložba multikulturalnih sadržaja, čime se pridonijelo razvoju kulturnog identiteta djeteta i zajednice u kojoj živi te upoznavanju kultura drugih naroda. Uz odgajatelje, u provođenju aktivnosti sudjelovali su roditelji, kustosi muzeja, knjižničari, turistički vodiči, izviđači, planinari i drugi članovi zajednice.

Certifikat: Discovering new spaces

Water is the source of life

Voda kao izvor života

Aktivnosti projekta provedene su kroz dvije razine. U aktivnostima ekoloških sadržaja djeca su upoznala vodu u prirodi i njezino značenje za sveukupni živi svijet biljaka, životinja i ljudi. U prostorima vrtića rađene su aktivnosti istraživanja agregatnih stanja vode, filtriranja vode te istraživanja loma svjetlosti kroz vodu. Djeca su uočila novu pojavu povezanu s vodom – refrakciju, koja je dodatno proširila aktivnosti projekta. Projekt je također obogaćen dječjim aktivnostima izrade animiranog filma na temu kruženja vode u prirodi.

Certifikat: Water is the source of life