Vijesti i događanja

12.12.2023.
.
Večer matematike tradicionalno se održava svake godine početkom prosinca na inicijativu Hrvatskog matematičkog društva (https://matematika.hr/).
I ove je godine u Dječjem vrtiću “Dječji svijet” organizirana Večer matematike. Organizirane su različite aktivnosti poput konzervacije volumena, istraživanja
velične sjena i stvarnih predmeta, raznovrsne matematičke didaktičke igre…
Aktivnost zupčanicima služila je djeci za pisanje šifriranih poruka, pretvaranje boja u brojeve te brojeve u slova. Djeca su istražujući matematiku na različite
načine uživala u svim ponuđenim aktivnostima te istovremeno stvarala temelje za bavljenje matematikom i srodnim znanostima u budućnosti.
U aktivnostima je sudjelovalo 44-ero djece i 19-ero odraslih.
.
08.12.2021.
.
U Vrtiću smo i ove godine obilježili Večer matematike kroz razne igrovne aktivnosti: vaganje pomoću poluge, zbrajanje pomoću prstiju, pridruživanje količina i znamenki, geometrijski oblici, zbrajanje i količine, te bingo. 61 dijete je uživalo u aktivnostima i igri matematike. Kako nam je bilo, možete
vidjeti na fotografijama koje slijede.
Večer matematike tradicionalno se održava svake godine početkom prosinca, a u ideji i organizaciji Hrvatskog matematičkog društva (https://matematika.hr/)
Svake godine rado sudjelujemo i veselimo se novim aktivnostima.
.
24.08.2021.
.

Dječji vrtić „Dječji svijet“ u znanstvenom projektu

Kako bi se djeci uvijek pružalo najbolje, a temeljeno na najnovijim istraživanjima, Dječji vrtić „Dječji svijet“, osim praćenja recentne literature, provedbe europskih projekata, provođenja cjeloživotnog učenja, i sam sudjeluje u bitnim i značajnim projektima koji se direktno tiču istraživanja i unapređivanja odgojno-obrazovne prakse u Republici Hrvatskoj u području ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Tijekom protekle pedagoške godine Dječji vrtić „Dječji svijet“ sudjelovao je u realizaciji znanstvenog projekta Hrvatske zaklade za znanost „Modeli odgovora na odgojno-obrazovne potrebe djece izložene riziku socijalne isključenosti u ustanovama RiPOO“. Projekt je to skraćenog naziva MORENEC, koji traje četiri godine (2020.-2024.), a rezultirat će znanstvenim pokazateljima o mogućnostima prevencije nepovoljnih ishoda razvoja djece i prijedlogom potrebnih oblika potpore
djeci i njihovim obiteljima.
Koordinatorica projekta u DV „Dječji svijet“ je Sanja Hajdin, a sudjelovale su pedagoginja i 4 odgojiteljice. Vrtić je sudjelovao u provedbi glavnog istraživanja kojim je obuhvaćeno 45 djece i obitelji.

27.11.2020.
.

Obavijest: Večer matematike, 02.12. (srijeda), 18:00 h

Dragi roditelji,

pozivamo Vas da se sa svojim djetetom/djecom prijavite na radionicu „Večer matematike“.

Ove godine družit ćemo se preko platforme ZOOM, a za Vas smo pripremili interaktivne matematičke igre u društvu Vas, djece i odgajateljica.

Broj mjesta za jednu radionicu je ograničen na 14 obitelji, a ukoliko će interes biti veći, otvorit ćemo novi termin, isti dan u 18:45 h. Prijaviti se možete preko aplikacije ClassDojo, putem facebook grupe „Dječji svijet u prirodi“ ili na e-mail adresu vrtića vrticdjecjisvijet@gmail.com do utorka (01.12.2020.).

Molimo Vas da prijavite broj odraslih osoba i broj djece kako bismo pripremili potrebne materijale te Vam ih na vrijeme dostavili.

Predviđeno vrijeme trajanja druženja u zajedničkim igrama je oko 30 minuta.

Veselimo se druženju! 😊

.
06.11.2020.
.

Dragi roditelji,

ljubazno Vas molimo da po završetku izostanka djeteta dostavite liječničku potvrdu ili doznaku o zatvorenom BO za njegu djeteta najkasnije radni dan prije povratka djeteta u vrtić. Navedeno možete dostaviti isključivo putem elektroničke pošte vrticdjecjisvijet@gmail.com.

Također Vas podsjećamo da nas obavezno obavijestite o svakom izostanku djeteta putem elektroničke pošte te najkasnije radni dan prije povratka djeteta u vrtić dostavite obavijest o razlogu izostanka isključivo putem elektroničke pošte vrticdjecjisvijet@gmail.com.

.
06.11.2020.
.

Dragi roditelji,

prema Odluci o naplati programa za vrijeme izostanka djeteta zbog samoizolacije, za djecu u samoizolaciji zbog odgojne supine, kod naplate programa primjenjivat će se odredba iz Ugovora čl. 7 st. 6. (za djecu izvan područja Grada Varaždina čl. 8 st. 6.), bez obzira na broj dana samoizolacije.

Za djecu u samoizolaciji zbog obiteljskih ili drugih razloga, kod naplate programa primjenjivat će se odredba iz Ugovora čl. 7 st. 4. (za djecu izvan područja Grada Varaždina čl. 8 st. 4.), bez obzira na broj dana samoizolacije.

Za izostanak u trajanju od 1 mjeseca, program vrtića naplaćuje redovno prema Ugovoru.

Za djecu koja najmanje 2 mjeseca kalendarska mjeseca uzastopno ne polaze program vrtića jer roditelji rade od kuće, a prethodno su to najavili te isključivo putem elektronske pošte dostavili fotografiju ili skenirani dokument o potvrdi rada od kuće, vrtić će umanjiti cijenu redovnog programa:

  • 20% za izostanak u trajanju od 2 kalendarska mjeseca uzastopno
  • 25% za izostanak u trajanju od 3 kalendarska mjeseca uzastopno
  • 30% za izostanak u trajanju od 4 kalendarska mjeseca uzastopno
  • 40% za izostanak u trajanju od 5 kalendarska mjeseci uzastopno
  • 50% za izostanak u trajanju od 6 kalendarska mjeseci uzastopno.
.

17.10.2020.

13.10.2020.
.
Dragi roditelji,
od danas smo prema obavijesti Grada Varaždina i Stožera civilne zaštite Grada Varaždina dužni na dnevnoj bazi podnositi izvješće s brojem djece kojoj je službeno utvrđena prisutnost korona virusa u organizmu ili izrečena mjera samoizolacije. 
Stoga Vas ljubazno molimo da nas odmah obavijestite putem e-mail adrese vrtića (vrticdjecjisvijet@gmail.com) ili sms poruke na službeni broj mobitela vrtića ukoliko je Vašem djetetu službeno utvrđena prisutnost korona virusa u organizmu ili izrečena mjera samoizolacije.
.
12.10.2020.
.

Dragi roditelji,

prosljeđujemo Upute Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

.

09.09.2020.
.

Dragi roditelji,

obavještavamo Vas o vremenu online sastanaka putem Zoom aplikacije koji će se održati u:

Srijedu (16.09.):
16:30h djeca 1.-3. godine (Petra)
17:00h mala škola (Ana)
17:30h velika škola (Kristina)

Četvrtak (17.09.):
16:30h minići A (Dijana)
17:00h minići B (Lara, Dijana)

Poveznicu za prijavu ćete dobiti putem emaila pa Vas molimo da ukoliko još niste dostavite svoju email adresu na vrticdjecjisvijet@gmail.com.

17.07.2020.
.

Dragi roditelji,

obavještavamo Vas o promjeni jelovnika od ponedjeljka (20.07.2020.) do petka (24.07.2020.). Naime, ovogodišnja ljetna tema je proučavanje i “putovanje” svijetom pa smo odlučili u spomenutom tjednu djeci približiti regije Hrvatske kroz sudjelovanje u pripremi i kušanje tradicionalne hrvatske kuhinje.

Jelovnik možete pogledati na ovom linku. 🙂

26.05.2020.
.

Dragi roditelji,

nakon ponedjeljka (25.05.2020.) više nije potrebno prethodno najaviti dolazak djeteta u vrtić, no i dalje je potrebno prije/prilikom prvog dovođenja djeteta u vrtić dostaviti ili poslati na e mail (vrticdjecjisvijet@gmail.com) ispunjenu i potpisanu Izjavu (o odricanju od odgovornosti). Izjavu možete preuzeti ovdje ili s unutarnje strane ograde vrtića u ispisanom obliku.

Ljubazno Vas molimo da prilikom dovođenja i odvođenja djece, ukoliko djeca ne borave na dvorištu, djecu u dobi od:

1.-3. godine (jaslice) pozvonite na zvono s vanjske strane ograde, pričekate kako bi odgojiteljica vidjela tko je došao te nakon toga dovedete dijete do glavnog ulaza zgrade vrtića,

3.-4. godine (minići) dovedete dijete do prve sobe tj. staklenih vrata zgrade vrtića,

4.-7. godine (mala i velika škola) dovedete dijete do staklenih vrata blagovaone, desno na kraju zgrade vrtića.

19.05.2020.
.

Dragi roditelji,

obavještavamo Vas kako će se boravak djece u vrtiću od 01. lipnja 2020. godine naplaćivati prema Ugovoru sklopljenom od strane Vrtića i Vas kao korisnika. Također u privitku je Zaključak o stavljanju van snage Zaključka o oslobađanju od obveze plaćanja usluga u dječjim vrtićima i privatnih osnivača i vjerske zajednice.

.

04.05.2020.
.

Dragi roditelji

obavještavamo Vas o novim uvjetima rada Vrtića od ponedjeljka (11.05.2020.), u skladu s Uputama HZJZ-a. Ljubazno Vas molimo da odvojite svoje vrijeme kako biste pročitali Upute HZJZ-a, obavijestili nas o dolasku svog djeteta putem e-mail adrese te popunili i potpisali Izjavu.

Svjesni smo kako je situacija i dalje izazovna, no iznimno nas raduje susret sa svakim djetetom i Vama. Stoga smo dodatnu pažnju posvetili organizaciji i prilagodbi pedagoškog rada kao i preventivnih mjera najviše što možemo. Unaprijed Vam zahvaljujemo na trudu, podršci i suradnji za koju vjerujemo da će i dalje ostati besprijekorna.

Ljubazno Vas molimo da nas o dolasku djeteta u Vrtić od ponedjeljka (11.05.2020.) obavijestite najkasnije 2 radna dana ranije isključivo putem e-mail adrese: vrticdjecjisvijet@gmail.com, pri čemu je potrebno navesti:

1.      ime i prezime djeteta

2.      datum od kada i do kada će dijete pohađati Vrtić

3.      vrijeme (sat i minute) od kada i do kada će dijete boraviti u Vrtiću.

Napominjemo kako je nužno da prije samog dolaska djeteta u Vrtić pročitate Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanje djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu te pošaljete na e-mail adresu Vrtića ispunjenu i potpisanu Izjavu.

Ukoliko niste u mogućnosti isprintati i poslati skeniranu ili poslikanu Izjavu prije dovođenja djeteta u Vrtić na e-mail adresu Vrtića, ljubazno Vas molimo da tijekom radnog vremena Vrtića preuzmete obrazac Izjave iz košuljice na unutarnjoj strani ulaznih dvorišnih vrata te je ondje ostavite nakon popunjavanja i potpisivanja.

U slučaju potrebnih dodatnih informacija, ljubazno Vas molimo da nam se obratite putem e-mail adrese Vrtića.

15.04.2020.
.

Dragi roditelji

.

Obavještavamo Vas kako je radno vrijeme vrtića od četvrtka (16.04.2020.) od 06:15 do 16:30 h, sukladno Vašim potrebama.

Ukoliko će biti potrebe za promjenom radnog vremena, ljubazno Vas molimo da nas o tome informirate putem e-maila: vrticdjecjisvijet@gmail.com.

.

03.04.2020.
.

Dragi roditelji

.

Obavještavamo Vas kako je radno vrijeme vrtića od ponedjeljka (06.04.2020.) od 5:30 do 16:30 h, sukladno Vašim potrebama.

Ukoliko će biti potrebe za promjenom radnog vremena, ljubazno Vas molimo da nas o tome informirate putem e-maila: vrticdjecjisvijet@gmail.com.

.

03.04.2020.
.
.

Poštovani roditelji

.

Po primitku svih obavijesti nadležnih tijela, gradova i općina, obavještavamo Vas o visini zaduženja za mjesec ožujak za redovan program.
.
1. Roditelji su za ožujak i travanj zaduženi do iznosa od 1.000,00 kn te se pojedinačna zaduženja razlikuju sukladno sufinanciranju redovnog programa vrtića od strane općina i gradova.
.
2. Roditeljima koji su uplatili ožujak, a njihov grad ili općina osiguravaju 1.000,00 kn, bit će umanjena cijena boravka djeteta u vrtiću u prvom redovnom mjesecu rada.
.
3. Roditelji koji nisu platili ožujak, a njihov grad ili općina će podmiriti 1.000,00 kn, oslobođeni su obveze plaćanja redovnog programa.
.
4. Roditelji koji su s područja grada ili općina koje nisu platile 1.000,00 kn za ožujak, bit će zaduženi do ukupno 1.000,00 kn, za što će primiti uplatnicu putem elektronske pošte.
.
5. Roditelji s područja općine Maruševec, koja je preuzela plaćanje do 1.200,00 kn su u pretplati 200,00 kn za mjesece koje će općina plaćati u tom iznosu.
.
Izravnavanje preplaćenih iznosa od strane roditelja bit će, za sve roditelje, obračunato u prvom redovnom mjesecu rada vrtića.
Uplatnice iznosa za kraće programe (engleski jezik i boravak u prirodi) za ožujak,- bit će poslane putem elektronske pošte samo onim roditeljima koji nisu u pretplati.
.
Za mjesec travanj će vrijediti isti kriterij, tj. roditelji svih općina ili gradova koje uplate iznos od 1.000,00 kn oslobođeni su obveza plaćanja.
.
O svim daljnjim informacijama bit ćete pravovremeno obavješteni.
.
Ravnateljica:
Ljubimka Hajdin

31.03.2020.

Dragi roditelji,

Do danas smo primili odluke od svih jedinica lokalne samouprave osim od Grada Novi Marof. Sukladno pristiglim odlukama, Grad Varaždin je povisio sufinanciranje na 1.000,00kn (za ožujak i travanj), Općina Vidovec na 1.000,00 kn (za ožujak), Općina Maruševec na 1.200,00 kn (za ožujak i travanj), dok su ostale općine obavijestile da njihovi iznosi sufinanciranja za sada ostaju isti kao i ranije.

Kao vrtić, Aplicirali smo na Mjere za očuvanje radnih mjesta. Po primitku obavijesti od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, obavijestit ćemo vas o visinama vašeg oslobađanja od plaćanja. Do tada postupamo po Zaključku Grada Varaždina, koji smo ranije objavili.

Što se tiče kraćih programa, za mjesec ožujak bit ćete zaduženi na slijedeći način:

  1. Program engleskog jezika naplatit će se u iznosu od 50% za mjesec ožujak
  2. Program boravka u prirodi prema stvarnom sudjelovanju djeteta u istome.

25.03.2020.

Dragi roditelji,

Primili smo Zaključak Grada Varaždina i Odluku Općine Vidovec, o povećanju njihovog sufinanciranja od 1. ožujka do povlačenja objava.

Za Grad Varaždin trebamo dostaviti određene zahtjeve temeljem kojih ćemo potraživati sufinanciranja, te čekamo još detaljne informacije, pa kada one pristignu, javit ćemo Vam sve detalje.

Ostajte nam dobro i čuvajte se, svako dobro svima.

Grad Varaždin – zaključak

Općina Vidovec – odluka

16.03.2020.

OBAVIJEST:

Dragi roditelji,

od utorka, 17.03.2020. godine, radno vrijeme vrtića bit će 6:15 – 16:45.
U tom vremenu u vrtiću će biti osiguran boravak za djecu koja ne mogu biti drugačije zbrinuta.

Ukoliko planirate dovesti dijete u vrtić, ljubazno Vas molimo da svakako najavite dolazak dan ranije do 15:00 sati na e-mail vrtića vrticdjecjisvijet@gmail.com kako bismo mogli pravovremeno organizirati rad.

Također Vas ljubazno molimo da se i dalje prilikom ostavljanja i preuzimanja djeteta u vrtiću samo jedna odrasla osoba zadržava u vjetrobranskom prostoru, što je kraće moguće.

Način obračuna izostanka djece tijekom ovog perioda objavit ćemo naknadno, sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske i jedinice lokalne samouprave.

Preventivne mjere će se i dalje provoditi redovito, prema relevantnim preporukama.

Sve novosti vezane za rad vrtića bit će objavljivane na web stranici vrtića www.vrticdjecjisvijet.hr

i na Facebook stranici vrtića „Dječji svijet“ u prirodi.

Zahvaljujemo svima na podršci i razumijevanju te se radujemo skorom redovnom radu i druženju! 🙂💚

S poštovanjem, ravnateljica Ljubimka Hajdin