programi

Situacijski engleski

Djeca uče engleski kroz igru, oponašaju pravi izgovor i stvaraju pozitivne stavove prema drugim kulturama i narodima. Program se temelji na komunikaciji odgojitelja i djece kao i djece međusobno na engleskom jeziku koja se odvija u svakodnevnim životnim situacijama.

Igraonica Varaždin

utorak i četvrtak 16:30-18:00

Igraonica je prilagođena djeci od navršene 1. godine života do polaska u osnovnu školu. Cilj igraonice je stvaranje uvjeta za cjeloviti razvoj djece, s posebnim naglaskom na socijalnom učenju kroz igru i interakciju djece međusobno, kao i djece i odgajatelja.

Rad s potencijalno darovitom djecom

Rad s potencijalno darovitom djecom provodi se prema načelu individualizacije i diferencijacije individualno, u malim skupinama kroz rad na projektima i pomoću raznovrsnih materijala, igara za poticanje kreativnog mišljenja i didaktičkih igara.

Radionice poticanja neuromotoričkog razvoja

Cilj im je identifikacija ključnih motoričkih vještina u odnosu na pojedinu kronološku dob te njihovo poticanje u smjeru funkcionalne zrelosti. Neuromotoričke vještine preduvjet su uspješnom funkcioniranju djece na svim razvojnim područjima. Identifikacija razvojnih odstupanja na ovom području bitan je preduvjet kvalitetno osmišljenog rada s djecom rane i predškolske dobi.

Izleti

Redovito, jednom do dva puta tjedno za djecu od navršene 3. godine života do polaska u osnovnu školu, provodimo poludnevni i cjelodnevni boravak djece u prirodi uz organizirane aktivnosti, tijekom kojih djeca uče i cjelovito se razvijaju. Izlete organiziramo u suradnji s Hrvatskim planinarskim društvom MIV Varaždin. Jednom mjesečno organiziraju se i izleti za djecu i članove obitelji, prema interesu i slobodnom izboru roditelja.

Muzejske radionice

Redovitim posjetima muzejskim prostorima i izložbama, djeca usvajaju kulturu ponašanja u muzejskim prostorima uz organiziranje primjerenih i raznovrsnih aktivnosti djece povezanih s različitim postavama i izložbama. Radionice, posebno osmišljene i provedene za pojedine izložbe, proširuju dječja iskustva, znanja i interese kroz vrlo raznolike metode rada, omogućujući djeci kreativno izražavanje te korištenje materijala na neuobičajen način.

Abacus soroban

utorak i četvrtak 17:00-17:45

Učenjem računanja na sorobanu (japanskom abacusu) vizualno upoznajemo brojeve te potičemo kreativno mišljenje na djeci lako shvatljiv i zanimljiv način. Kao primarnu funkciju abacusa ne gledamo računanje, već vježbanje moždanih vijuga, koncentracije i razvoj samopouzdanja. Nakon što se savlada računanje na sorobanu, djeca počinju s mentalnom matematikom – anzanom. Program provodi pedagoginja Sanja Dretar u suradnji s Udrugom Abacus Hrvatska i Soroban akademijom.

Prijave na link: http://www.abacus-hrvatska.hr/upis